Marea Britanie construiește primul aeroport din lume pentru mașini zburătoare

Marea Britanie construiește primul aeroport din lume pentru mașini zburătoare
Primul aeroport din lume cu vehicule electrice de zbor, în apropiere de Coventry, Marea Britanie
Publicat: 09/02/2021, 10:41

Este o pasăre? Este un avion?  S-ar putea să sune dintr-un film de science-fiction, dar acest aeroport este de fapt pregătit pentru noiembrie 2021 lângă orașul Coventry din Marea Britanie.

Facilitatea Air-One va fi deschisă doar o lună și este o colaborare între agențiile guvernamentale, întreprinderile din sectorul privat și industria aviației. A fost dezvoltat de Urban Air Port, cu implicarea Diviziei de mobilitate a aerului urban al Hyundai Motor Group și a Consiliului Municipal Coventry.

Primul aeroport din lume cu vehicule electrice de zbor, în apropiere de Coventry, Marea Britanie, se va deschide în noiembrie 2021

Mai mult decât un zbor de lux

Aeroportul  este construit ca o dovadă a conceptului de hub cu emisii zero pentru viitoarele moduri de călătorie. Vehiculele electrice de decolare și aterizare verticale (eVTOL) sunt sugerate ca o modalitate cu emisii reduse de carbon pentru a ușura congestia, pe măsură ce oamenii călătoresc între centrele urbane.

„Mașinile au nevoie de drumuri. Trenurile au nevoie de șine. Avioanele au nevoie de aeroporturi. eVTOL-urile vor avea nevoie de porturi aeriene urbane ”, a declarat Ricky Sandhu, fondator și președinte executiv al Urban Air Port. „Mașinile zburătoare erau un proiect futurist al fanteziei. Air-One va aduce transportul aerian urban curat către mase și va dezlănțui o nouă lume aeriană cu mobilitate zero emisii. ”

„Airport Shuttle și Air Taxi sunt viabile”, potrivit unui raport tehnic al NASA din noiembrie 2018, care estimează „o valoare totală semnificativă disponibilă pe piață în SUA de 500 miliarde de dolari”. Deși raportul a subliniat, de asemenea, că ar putea exista „constrângeri juridice și de reglementare semnificative, condițiile meteorologice, certificarea, percepția publică și infrastructura” cu care se confruntă eVTOL-urile.

În prezent, în Marea Britanie nu există mașini zburătoare sau drone care transportă pasageri. Totuși, se spune că facilitatea atrage interesul companiilor de logistică în special. Utilizarea dronelor aeriene pentru livrarea coletelor a fost respinsă aproape de câte ori s-a discutat, din cauza provocărilor operațiunii lor în zonele dens populate. Dar tehnologia s-ar putea dovedi utilă ca modalitate de transport a mărfurilor între nodurile de transport, iar dronele mari de marfă, fabricate de Malloy Aeronautics, vor fi prezentate pe site.

Mai ieftin decât un elicopter

Compania Uber și Hyundai au anunțat că lucrează împreună pentru a dezvolta un serviciu Uber Air Taxi la Salonul Consumer Electronics din ianuarie 2020 din Las Vegas. De asemenea, au dezvăluit un model full-size al unuia dintre avioanele planificate. Numit S-A1, va fi 100% electric, va decola vertical, apoi va trece la liftul pe aripă; poate transporta patru persoane cu viteze de până la 290 de kilometri pe oră la o altitudine cuprinsă între 300 și 600 de metri.

Potrivit unui raport din ziarul ” The Times”, avioanele eVTOL sunt „mai silențioase, mai ușoare, mai ieftine și mai ecologice decât elicopterele”. Ideea este că astfel de vehicule ar putea face posibilă deplasarea oamenilor pe distanțe scurte de-a lungul zonelor urbane și eliminarea presiunii legăturilor de transport aglomerate existente.

O declarație a companiei Hyundai face o comparație similară, spunând: „Amprenta fizică a unui port urban aerian este cu 60% mai mică decât un heliport tradițional (cea mai comparabilă infrastructură existentă). Folosind o construcție inovatoare, amplasamentele pot fi instalate în câteva zile, emit emisii nete de carbon nete și pot fi exploatate complet în afara rețelei. ”

Viitoarea provocare a guvernului din Marea Britanie va fi să acorde Urban Air Port o subvenție de 1,64 milioane de dolari, finanțată cu 171 milioane de dolari din Fondul provocării strategiei industriale, care se așteaptă să fie echivalată cu până la 239 de milioane de dolari.

Consilierul orașului Coventry, Jim O’Boyle, a lăudat aspectul de cooperare public-privat al anunțului: „Suntem deja un oraș care contribuie la modelarea viitorului transportului electric și acesta este încă un alt proiect inovator care pune Coventry în fruntea noi tehnologii ”, a spus el. „Evidențiază modul în care Consiliul lucrează alături de o serie de organizații pentru a contribui la modelarea unui viitor mai bun și mai ecologic”.

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Finală Elena Lasconi - Călin Georgescu, la prezidențiale? Ce arată datele acum despre Ciolacu
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria marcată de minciuni, proteste...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cum a funcționat rețeaua uriașă și sofisticată construită pe Tik Tok pentru Călin Georgescu, pe...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
Cum se menține în formă Cristela Georgescu, la 54 de ani! Soția lui Călin Georgescu...
Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale. Elena Lasconi măreşte diferenţa faţă de Marcel Ciolacu, care a căzut...
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Elena Lasconi, prima reacție după ce a intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Verificarea ITP, în continuare blocată. RAR a anunțat când se va remedia problema
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape...
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Dezvăluirea momentului despre Călin Georgescu. Dan Diaconescu aruncă bomba. Nu știa nimeni
Controverse după moartea lui Silviu Prigoană: Copiii minori ar fi fost sedați de frații mai...
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a ales...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Gabriel Cotabiță, înmormântat fără fast, într-un cadru restrâns, similar cu ceremonia lui Silviu Prigoană
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Secretul ochilor în picturile lui Amedeo Modigliani. „Atunci când îți voi cunoaște sufletul, îți voi...